Az autókozmetika rejtelmei

Az autókozmetika rejtelmei Miskolc

Autókozmetika Miskolc

Az autókozmetika rejtelmei Miskolc Alsóhámor

Autókozmetika Miskolc Alsóhámor

Autónk külleme és állapota sokat elárul rólunk, ezért annak ápolása és szépítése kiemelt fontosságú. Az autókozmetika éppen ezért egyre nagyobb teret nyer manapság. De mit is takar pontosan ez a fogalom?

Az autókozmetika magában foglal minden olyan kezelést és eljárást, amelynek célja gépjárművünk külsejének ápolása és esztétikusabbá tétele. Ide tartozik az autómosás, a viaszolás, a polírozás, a fényezésvédő és impregnáló anyagok használata, valamint a kisebb karosszériajavítások.

A kozmetikai kezelések legegyszerűbb formája az autómosás és viaszolás, mely során eltávolítjuk autónkról a szennyeződéseket, majd felépítjük a viaszréteget. A polírozással a fényezés felületi hibáit, karcolásait, elszíneződéseit tüntethetjük el. Az autófényezést pedig különféle fényezésvédő szerekkel óvhatjuk.

Ha autónkon súlyosabb hibák, sérülések találhatók, a kozmetikai kezelések keretében kisebb karosszériamunkálatokat is elvégezhetünk. Ide tartozik például a kisebb karosszéria- és lökhárító javítások, a horpadások kihúzása.

Az autókozmetika egy komplex szolgáltatás, melynek célja, hogy az átlagos mosás-viaszoláson túl, autónk esztétikailag és minőségileg is kifogástalan állapotba kerüljön. Rendszeres alkalmazásával autónk értékállóságát növelhetjük, illetve a későbbi nagyobb felújítások szükségességét csökkenthetjük.

Az autókozmetika tehát olyan eljárások gyűjteménye, mely nem csupán rövid távú megoldást jelent a tisztaság megőrzésére, hanem hosszú távon is hozzájárul autónk épségének és szépségének megőrzéséhez. Alkalmazásával igazi gyöngyszemet csiszolhatunk gépjárművünkből.
Autókozmetika